Guidede turer

Opplev det ekte Finnmark på en guided tur. Vi tilbyr en rekke forskjellige opplevelser gjennom hele året. Hvis du ønsker mer informasjon om våre turer tak kontakt med oss.

Kautokeino

I Hjerte av Sapmi

Fra September til juni kan du oppleve lavvo, reinsdyrslede, lassokasting og mating av reinsdyr i hagen til Mathis.

Heammogieddi Kautokeino

Kautokeino

Isfiske

Fra desember til mai kan du få være med på isfiske i Kautokeino.

Heammogieddi Kautokeino

Laksefjellet

Kalvemerking

I juni er høgdepunktet i året for en reindriftsutøver. Du kan her få sjansen til å oppleve reinsdyrskalver i reinsgjerdet ipå Laksefjellet.

Laksefjellet

Øksfjord

Kveitefiske

Fra juli til september er familien Oskal kommet til sommerbeitet i Øksfjord med reinsflokken. Bli med Mathis på Kveitefiske på Lopphavet.

Øksfjord

Kautokeino

Okseskilling i reinsgjerdet

I mai kommer reinsflokken fra vinterbeitet og stopper opp i Kautokeino der Oksereinen blir skilt fra simlene. Her kan du få oppleve voksne reinsryr på nært hold.

Reinsgjerde Heammogieddi

Øksfjordboten

Samling av reinsdyr på sommerbeitet

I september starter reinsflyttet tilbake til kautokeino. Reinsdyrene skal samles og jages oppå fjellet i Øksfjord. Dersom du liker å gå i fjellet er dette ein veldig fin tur.

Øksfjordboten

Kautokeino

Reinsflytting

Hvert år, hver vår begynner tusenvis av rein over hele Finnmarksvidda å trekke seg nordover, fra vinterbeitet til somerbeitet, bli med på turen.

Heammogieddi Kautokeino

Kautokeino

Tur til Vinterbeitet

Fra desember til april kan du få være med på scootertur til vinterbeitet der dyrene til Familien Oskal har beite. Dette er en utrolig fin tur og ein opplevelse av de sjeldne. Turen starter fra Huset til Mathis i Heammogieddi.

Heammogieddi Kautokeino

Kontakt oss

Select an option
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
Fill out this field