Om TV serien

Da den paraglider-flygende eplebonden Anders Kråkevik fra Hardanger bestemmer seg for å gjennomføre en gammel drøm om å fly Norge på langs aner han ikke hva som venter ham. På Finnmarksvidda møter han reindriftssamen Mathis Oskal, og dette tilfeldige møtet fører til at den planlagte reisen fra nord til sør brått får en ny kurs.

Mathis inviterer nemlig den eventyrlystne eplebonden til å følge ham og resten av flokken gjennom et helt år på vidda. Gjennom fire årstider er det duket for et dramatisk og fascinerende eventyr der det vokser fram et unikt vennskap mellom reindriftsamen Mathis og eventyreren Anders.

Mathis A Oskal er født og oppvokst like utenfor Kautokeino på en liten plass som heter Heammogieddi. Mathis har vert reindriftsutøver heile sitt liv og har aldri vert innom tanken på et annet yrke eller levesett. Mathis er siste generasjon nomader som levde med flokken hele året.

Anders Kråkevik er født og oppvokst i Kråkevik i Hardanger på en fruktgård hos sin Bestemor og bestefar. Anders har i rake motsetning til Mathis aldri vist heilt hva han ville bli når han vokste opp. Fra å drive dykkerforretning i Bergen til å jobbe i gruvene på Svalbard har Anders alltid vert på jakt etter eventyr og utfordringer.

Tematikk og visjon

Familie finner du på de mest uventede steder. 

Hva skjer når du gir en eplebonde en lasso eller tar med reindriftsame opp i paraglider ?

Hvordan oppstår nære vennskap og hva skjer når du heilt uventet får en venn for livet ?

Gjennom en «sørings» unike møte med seg selv, natur, medmennesker og moderne samisk kultur ønsker vi å formidle gleden og facinasjonen man kan oppleve ved å ta et solid skritt utenfor det trygge